Investeerder maakt financieringsmix Advanced Sealing Technology compleet

Wanneer je als ondernemer op zoek gaat naar financiering, moet je alle mogelijkheden bekijken en alle kansen benutten. Freek Teunissen van Advanced Sealing Technology (AST) weet daar alles van. Behalve subsidie, heeft hij ook een crowdfundingcampagne succesvol afgerond én hij vond een informal investor via Investormatch.

Advanced Sealing Technology B.V. is een technisch innovatief bedrijf. “Eigenlijk doen wij twee dingen”, legt Freek uit. “Wij zijn specialist in afdichtingsoplossingen voor alles wat beweegt, maar niet leeft. Daarnaast zijn wij bezig om een assortiment van anti-overstromingsartikelen op te bouwen. Hierbij kun je denken aan producten die bijvoorbeeld voorkomen dat er regen in je pand komt na een overstroming.”

AST Investormatch

Behoefte aan financiering

Om het bedrijf te kunnen laten groeien, moesten wij op zoek naar financiering. Freek: “Wanneer je een bedrijf opstart, heb je vaak te weinig kapitaal. En soms heb je zelfs helemaal géén kapitaal. Toch moet je kosten maken en dat drukt op je cash flow. In eerste instantie kozen wij voor een factoring bedrijf, maar dat kostte uiteindelijk heel erg veel geld. Daar wilden we dan ook zo snel mogelijk weer vanaf, want het ging ten koste van onze marge en winst.”

Ga crowdfunden

“Via een oud-collega kwam ik terecht bij Investormatch waar ik in gesprek ging met Peter van Meersbergen.” Die hem adviseerde om een crowdfundingcampagne op te zetten. “Dat was best wel even spannend, maar het duurde slechts drie dagen en toen zat onze pitch al vol!”

De zoektocht naar een informal investor

Een jaar na de succesvolle crowdfundingcampagne was er opnieuw financiering nodig. Dit keer om de waterwerende productlijn in de markt te zetten. Dit keer werd er gezocht naar een informal investor en ook deze zoektocht slaagde. Maar liefst drie investeerders hadden interesse en met één van hen werd er een deal gesloten. Over de samenwerking met Investormatch is Freek dan ook enorm te spreken: “Peter heeft een super professionele aanpak. Hij komt met goede adviezen in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld over wat je wel moet zeggen tegen investeerders en wat vooral ook niet.”

Ook op zoek naar financiering?

Wij helpen jou graag bij jouw zoektocht naar groeifinanciering. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl. Wij staan je graag te woord!