Investeerders stappen in Preptic

In een tijd waarin ziekteverzuim en het verloop van personeel hoger is dan ooit en leefstijlgerelateerde ziekten toenemen is preventie essentieel. Waarom wachten tot gezondheidsproblemen (en dus uitval) zich voordoen als we ze kunnen voorkomen? Bij PREPTIC is dit de missie. Met hulp van Investormatch hebben zij investeerders gevonden om deze missie te voltooien.

Voortdurend mentaal en fysiek fitte medewerkers

PREPTIC gelooft in de kracht van duurzame vitaliteit. ‘Ons doel is om organisaties inzicht te geven in de vitaliteit van de medewerkers en handvatten te bieden om de medewerkers vitaal en gelukkig aan het werk te houden. Zo kunnen we uitval en verloop minimaliseren en samen aan arbeids- en bedrijfscontinuïteit werken’, aldus founder June van der Werf.

Duurzame vitaliteit in 3 stappen

Wij onderscheiden ons in de markt door in drie stappen te werken aan deze voortdurende mentaal en fysiek fitte medewerkers. Eerst geven we inzicht in de gezondheid van de organisatie door het uitvoeren van een preventief medisch onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit een vragenlijst, bloedonderzoek en een individueel gesprek met een arts. Vervolgens krijgt een organisatie een bedrijfsrapportage waarin anoniem de aandachtspunten worden benoemd om de organisatie vitaler te maken. We schrijven samen met de experts (o.a. artsen, diëtisten en psychologen) een adviesplan zodat je zelf als organisatie aan de slag kan. Tot slot staan onze meer dan 100 experts klaar om dit plan om te zetten naar concrete acties, want we weten hoe lastig het kan zijn om adviezen om te zetten naar acties. Via onze app kunnen medewerkers zich (anoniem) aanmelden om met een expert te praten, van arts tot vertrouwenspersoon, we zijn er voor de medewerkers én de organisatie.

Investeren in een vitale organisatie voor de toekomst

Om groei te realiseren en meer bedrijven te bereiken, heeft PREPTIC succesvol investeerders aangetrokken via Investormatch. Dit stelt hen in staat om hun missie voort te zetten en nog meer bedrijven te helpen bij het minimaliseren van hun ziekteverzuim en het optimaliseren van een gezonde werkomgeving. Deze investeerders brengen niet alleen kapitaal maar ook waardevolle kennis en ervaring mee, dat kunnen we goed gebruiken aldus June. Nieuwsgierig geworden over de aanpak van PREPTIC, bezoek dan de website: www.preptic.com