Investeren in je team. Waarom zou je?

Om een succes te maken van je start-up, zul je moeten (blijven) investeren in je team. Hoe pak je dat aan? En waarom is een dedicated team nu eigenlijk zo belangrijk? Wij leggen het graag aan je uit.

Veel ondernemers gaan te lang door in hun eentje. Ze willen hun onderneming laten groeien en werken daarvoor de klok rond, met alle gevolgen van dien. Zonde! Verzamel liever de juiste mensen om je heen; met een veelzijdig team is de kans op succes een stuk groter.

Aanvulling voor jouw team

Door het werk te delen met een team, kun je de werkdruk verlagen. Het is bovendien de perfecte manier om andere expertises aan te trekken. Dus wil je iemand aannemen? Kies dan voor iemand die niet op jou lijkt, maar iemand die jou aanvult. Ben jij liever creatief bezig, in plaats van met de financiële administratie? Neem dan als eerste iemand aan die zich kan kan uitleven op de cijfers. 

Samenwerken is teamwork

Experts aantrekken is één, maar goed samenwerken is nog veel belangrijker. Vullen jullie elkaar aan? Geven jullie elkaar regelmatig feedback? Hebben jullie dezelfde visie? Dat zijn allemaal factoren die van belang zijn voor een succesvolle samenwerking, oftewel: teamwork.

Faciliteren, motiveren, inspireren

Vind je het lastig om zaken uit handen te geven? Bedenk dan dat je samen meer bereikt dan alleen. Door te faciliteren, motiveren en inspireren kunnen jouw collega’s hun werk zo goed mogelijk uitvoeren. Is die rol niet voor jou weggelegd? Zorg dan dat iemand anders die taak op zich neemt en ga zelf aan de slag met datgene waar jouw hart ligt.

Diversiteit in het team

Diversiteit heeft niet alleen betrekking op vaardigheden en rollen, maar ook op achtergronden. Onderzoek wijst uit dat diverse teams beter presteren, meer winst behalen en een positiever imago hebben. Culturele diversiteit stimuleert bovendien innovatie en innovatie leidt weer tot meer banen en groei. 

Investeerders kijken mee

Ook voor investeerders is het team een belangrijke factor wanneer zij willen investeren. Wie zijn de mensen achter het idee en wat zijn hun skills? Hebben ze voldoende ervaring? Welke expertises hebben ze in het team? Financiers willen zien dat jij er alles aan doet om je start-up tot een succes te maken en dat betekent: investeren in je team.

Op zoek naar financiering?

Wil jij samen met jouw team financiering aantrekken voor je start-up? Neem dan vrijblijvend contact op met Koen Ferket van Investormatch. Hij adviseert jou graag!