Waarom netwerken belangrijk is voor investeerders

Als je kijkt naar de meest succesvolle informals zul je al snel zien dat ze een publieke reputatie hebben. Naast hun ‘lidmaatschap’ bij netwerken van informals en het feit dat ze hun eigen netwerken geactiveerd hebben, nemen ze acties om onder de publieke aandacht te komen. Op die manier spreiden ze hun net om proposities te vinden zo groot mogelijk.

BAP-informatiebijeenkomst

Het is niet voldoende om alleen lid te worden van een Business Angels Netwerk (BAN), je zult meer actie moeten ondernemen. Veel BAN’s zullen voor publiek toegankelijke informatiesessies hebben onder hun zogeheten BAP-programma’s. Daar komen ondernemers samen die op zoek zijn naar financiering en willen leren hoe ze de aandacht van investeerders trekken.

Blogs en artikelen

Laat zien waarom en hoe je investeert. Probeer ruimte te krijgen op zakelijke websites, allerlei soorten blogs en tijdschriften die op zoek zijn naar mooie verhalen. Je helpt de dromen van ondernemers te verwezenlijken; welk verhaal is mooier dan dat?

Netwerken

Er zijn genoeg evenementen, zoals de georganiseerd door de Kamer van Koophandel, universiteiten, incubators, vrijwilligersorganisaties, en dergelijke. Bij al deze clubs zitten ondernemers. Zorg dat er ‘investment’ op jouw visitekaartje staat en wees niet bang die weg te geven. Ontmoet ondernemers en ontdek hun behoeften. Door andere investeerders of bankiers en goede proposities bij elkaar te brengen zul je nog versteld staan van de snelle groei van jouw invloed.

Spreken

Waarom zou je tussen de mensen lopen als je ze vanaf een podium kunt toespreken? Op die manier kan iedereen zien wie je bent. Netwerken en clubs zijn eigenlijk altijd wel op zoek naar sprekers, en je hebt mooie verhalen te vertellen. Spreken scheelt je al snel twintig introducties; de hele zaal kent jou en je staat in het programmaboekje.

Besturen

Incubators, businessclubs en alumniverenigingen zijn altijd op zoek naar mensen die een zetel in hun bestuur willen nemen. Een formele positie laat zien dat je begaan bent en zorgt er tegelijkertijd voor dat jouw belangen, en tegelijkertijd die van informal investors in het algemeen, goed gerepresenteerd worden bij het instituut of de stichting. Een bestuurszetel kan veel tijd in beslag nemen, dus zorg ervoor dat je vooral altijd duidelijk bent over de tijd die je beschikbaar hebt.

Sociale netwerken

Wees actief op Twitter, LinkedIn en Facebook. Mensen zoeken op de gekste manieren, dus zorg dat je ook op de gekste plekken te vinden bent. Als je veel netwerkt, spreekt en actief bestuurswerk doet, zal je snel genoeg veel volgers krijgen.

Investeerdersmeeting

Wij organiseren jaarlijks diverse investeerdersmeetings waarbij investeerders de kans krijgen om te investeren in groeiende bedrijven. Tijdens deze investeerdersmeeting zullen minimaal 5 gescreende bedrijven zich presenteren aan investeerders.

Meld je aan als investeerder

Heb jij interesse om te investeren in veelbelovende bedrijven? Meld je dan aan als investeerder bij Investormatch.