Vijf Business Angels investeren in LifeSciences bedrijf Catherinn

Het LifeSciences bedrijf Catherinn (Cancer Therapeutics and Innovation) heeft het patent in handen van een biomarker die een rol speelt bij het diagnosticeren en vroegtijdig behandelen van kleincellige longkanker. Via Investormatch werd een syndicaat gevormd van vijf Business Angels. CEO Thijs Veerman kijkt samen met Poonam Sharma, de Director Business Development bij Catherinn, terug op de zoektocht.

De overlevingskans van kleincellige longkanker is afhankelijk van het stadium waarin de longkanker wordt ontdekt. Vaak is de eerste diagnose in stadium vier, het laatste stadium. Om een idee te schetsen, de overlevingskans bij stadium vier is na vijf jaar slechts 1%. “Kleincellige longkanker heeft een late diagnose, omdat er bij dit type longkanker nauwelijks symptomen merkbaar zijn,” licht Poonam toe. “Eerdere diagnose en behandeling zou de overlevingskans aanzienlijk verhogen.” 

De technologie

De technologie van Catherinn is gericht op twee verschillende takken. Thijs: “De eerste is het diagnosticeren van kleincellige longkanker, door een bloedtest te ontwikkelen met een unieke biomarker. De tweede tak is immunotherapie, waarbij dezelfde biomarker wordt ingezet om patiënten te behandelen.” Poonam vult aan: “Dit kun je vergelijken met de mRNA-coronavaccins. Deze bevatten een stukje genetische informatie die zorgt voor het aanmaken van een kenmerkend eiwit. Als reactie hierop maakt het lichaam immune cellen aan die bescherming bieden tegen kleincellige longkanker.”

Financiering

Het patent is gezamenlijk gekocht door de aandeelhouders van het eerste uur. “Deze aandeelhouders zijn de denkkracht achter Catherinn en financieren de diagnostische technologie om uiteindelijk tot een proof-of-concept te komen”, vertelt Thijs. “De opgehaalde funding wordt ingezet om wetenschappelijk onderzoek naar de immunotherapie te financieren. Daarnaast wordt ook het vernieuwen van het patent hiermee bekostigd.”

Impact-investering

Het beeld dat door Investormatch werd geschetst over het vinden van een investeerder, was realistisch. Thijs: “Vooraf liet Peter ons weten wat we konden verwachten na het pitchen voor investeerders. Qua opkomst, maar ook qua interesse daarna. En dat bleek aardig te kloppen.” Poonam vult aan: “Ook kregen we een pitchtraining en dat hielp zeker in de voorbereiding. Een krachtig verhaal overbrengen over een wetenschappelijk onderwerp in slechts drie minuten, dat is best lastig.” Tegelijkertijd waren Thijs en Poonam ook eerlijk naar de investeerders die interesse toonden na de pitch. “Investeren in Catherinn is als meedoen aan een loterij,” zegt Thijs. “Ook al ziet het er positief uit, de technologieën waar wij in geloven kunnen ook niet werken. Het is een impact-investering. Alleen je koopt twee loten, want we zetten in op twee verschillende oplossingen.” De hulp van investeerders zal de immunotherapie naar de volgende fase brengen.

De volgende stap voor Catherinn

Het plan voor de komende jaren is duidelijk. “Met een proof-of-concept is aangetoond dat kleincellige longkanker gediagnosticeerd kan worden in bloedlijnen,” vertelt Poonam. “Daarom hopen we op korte termijn hetzelfde aan te kunnen tonen in bloedstalen. Bovendien zijn we op zoek naar partijen die de technologie verder kunnen commercialiseren en marktrijp maken. We verwachten dat dit maximaal drie jaar zal duren.” De immunotherapie is nog niet in zo’n ver stadium. Poonam: “We proberen een hoger immuunrespons te realiseren en zijn nog op zoek naar licentiepartners. De hulp van investeerders zal de immunotherapie naar de volgende fase brengen.”

Ook op zoek naar financiering?

Wij denken graag met jou mee! Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl