FAQ

De meest gestelde vragen over onze dienstverlening.

Staat je vraag er niet tussen?

Veel gestelde vragen van ondernemers

Wij matchen ondernemers  aan interessante investeerders of financiers uit ons netwerk. Onze benadering is persoonlijk en professioneel. Afhankelijk van jouw business case scherpen we jouw propositie aan en zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid in gesprek gaat met investeerders en financiers.

Je staat ingeschreven in de KVK, zoekt minimaal 100.000 euro en hebt een businessplan of pitch deck.

Alleen wij hebben toegang tot je gegevens. Indien je gebruik maakt van ons investeerdersnetwerk, dan hebben ook gescreende investeerders toegang tot jouw gegevens.

Van de bedrijven die met ons in zee gaat, financieren wij 49%.

De upfront kosten voor een pitch ticket zijn EUR 1.000,- en de kosten voor actieve bemiddeling bedragen € 1.750,--.  De succesfee bedraagt 4% respectievelijk 1,5% over het opgehaalde kapitaal. Kies je voor een vreemd vermogen traject dan bedragen de kosten upfront EUR 1.250,-- en 2% succesfee over het opgehaalde kapitaal.

We starten met een kennismakingsgesprek en kijken samen naar de gewenste strategie om jouw funding vraagstuk in te vullen. Afhankelijk van jouw vraagstuk pitch je voor een groep van investeerders of leggen wij jouw vraagstuk aan ons uitgebreide netwerk van financiers voor.

Dat is een investeerder die risico kapitaal verstrekt in ruil aandelenkapitaal. Vaak brengt die investeerder kennis, kunde en een netwerk mee. We noemen dat ook wel smart money.

Veelgestelde vragen door investeerders

Wij bieden investeerders een gecureerde dealflow van startups, scale ups en innovatief MKB. Wij bieden met ons platform een tool waarmee u eenvoudig inzicht heeft in uw portfolio, wij begeleiden vorming van een syndicaat of co-investing waarmee u kunt profiteren van ervaren angels of VC’s.

Registreren kan via deze link.

Een membership bij ons netwerk is kosteloos. Wel vragen we je om onze gedragscode na te leven. Deze zijn onderdeel van de algemene voorwaarden.

Alleen de experts van  Investormatch hebben toegang tot uw gegevens. Een investeerdersprofiel is alleen toegankelijk voor andere investeerders en ondernemers die lid zijn bij Investormatch en u hier toestemming voor geeft. Automatisch is dit niet zo.

Op ons financieringsplatform vind je innovatieve start ups, scale ups en mkb-ondernemingen. Dit zijn voornamelijk bedrijven in de IT en tech-sector.

De rol bepaalt u zelf, echter naast het inbrengen van kapitaal is het wenselijk dat een ondernemer profiteert van uw kennis, netwerk en ervaring.

U bent zelf verantwoordelijk voor de waardering van de bedrijven. Samen met de ondernemer moet u hier overeenstemming over bereiken.

U bent zelf altijd verantwoordelijk om goed onderzoek te doen naar het bedrijf voor u een investering doet. De verantwoordelijkheid hiervan ligt altijd bij uzelf.