TechFund One

Techfund one is het investeringsfonds van Investormatch. 
Wij helpen ondernemers naar echte groei.

Wij investeren in techbedrijven

TechFund One investeert in techbedrijven die onderweg zijn naar een Series A. Wij zien dat veel kansrijke bedrijven juist in deze fase blijven hangen, terwijl er wel veel potentie in deze bedrijven zit. 

Wij investeren in rondes tussen de 250k en 1mln, altijd met een stuk co-investment vanuit het Investormatch netwerk. Wij nemen een minderheidsbelang in je bedrijf. Wel regelen we dat wij op bepaalde besluiten een doorslaggevende stem hebben. Denk hierbij aan grote strategische besluiten of uitgaven boven een bepaald bedrag.

Na de investering zullen wij je vanuit het fonds coachen. Soms gebeurt dit vanuit een advisory board, soms minder formeel. Op afroep is uitgebreide kennis, kunde en netwerk van de investeerders uit het fonds beschikbaar. 

Wij blijven niet voor altijd in je bedrijf. We mikken op een exit in 3 tot 5 jaar. Die exit bespreken we graag vooraf met je.

Onze criteria

Wij investeren in bedrijven die in de laatste 12 maanden minimaal 250k omzet gedraaid hebben, met het product waar je funding voor vraagt. Consultancy omzet tellen we niet mee.

Wij vinden het belangrijk dat de CTO in-house zit en commitment heeft (bijvoorbeeld door een aandelenbelang).

Product versie 1.0 moet ready zijn. Pilot omzet kan, mits het product af is.

Wij willen een significant aandeel, maar nemen nooit de meerderheid. Jij bent de ondernemer!

Het bedrijf moet eigen IP hebben dat haar die voorsprong geeft op concurrentie. 

We willen bedrijven laten groeien, dus je moet in de basis schaalbaar zijn, ook internationaal.

Ons portfolio

Onze belofte aan onze investeringen

Wat doen wij voor jou?

Jij gaat je bedrijf hard laten groeien, wij helpen je hier graag bij!

Kennis, kunde, netwerk

TechFund One is gefinancierd door 20 ondernemers. Zij delen hun netwerk, kennis en kunde graag met alle ondernemers.

Founder friendly termsheets

Wij werken met eerlijke afspraken en deals. Eerlijk voor zowel ondernemer als investeerder. Het beste uitgangspunt om er samen een succes van te maken.

Co & follow-on investment

Dankzij het netwerk van Investormatch helpen wij onze deelnemingen eenvoudig aan funding. Voor dezelfde ronde of die erna. Dat scheelt je heel veel tijd.

Financieringsmix specialisten

Wij hebben in-house alle kennis op het gebied van subsidies, kredieten en andere financieringsvormen. Zo ben je als ondernemer altijd optimaal gefinancierd.

Ons proces

Ons investeringsproces is professioneel met korte doorlooptijden.

ondernemer

01

Kennismaking

Wij hebben met alle ondernemers meerdere gesprekken om elkaar te leren kennen. Vaak eerst met een van de fondsmanagers, daarna met het hele team. De eerste gesprekken gaan altijd digitaal, maar daarna willen we graag bij je langs komen.

Pre-IC scan

Als het fondsmanagement enthousiast is, sturen we je propositie naar ons investeringscommittee. Deze doet dan een zogenoemde pre-ic scan: past dit bedrijf bij het fonds en zien zij een investering ook zitten.

02

investering

03

Termsheet gesprekken

Als het IC enthousiast is starten de gesprekken over de termsheet. Wij gebruiken een vast format, maar het blijft een stukje maatwerk. 

IC presentatie

Is er een getekende termsheet? Dan is het tijd om een definitief akkoord op te halen bij het IC. Je geeft zelf een pitch aan het IC, waarna de leden van het IC vragen kunnen stellen en daarna zullen stemmen.

04

05

Due Diligence

Bij een definitieve GO van IC starten we direct een due dilligence. Gemiddeld neemt dit 3 a 4 weken in beslag, afhankelijk van de complexiteit van het bedrijf.

Closing

Als er tijdens de D.D. geen gekke dingen naar boven komen, kunnen we naar de advocaat en de notaris om al het papierwerk in orde te maken. Na dat moment kunnen we proosten en snel gaan bouwen aan je bedrijf.

06

Ons team

Sjef van Kemenade
Investment manager

M: vankemenade[a]techfundone.nl
T: 0031- (0)6 53 642 219
> LinkedIn

John Krijger
Investment manager

M: krijger[a]techfundone.nl
T: 0031 – (0)6 22 950 583
> Linkedin

Peter van Meersbergen
Investment director Techfund One

M: vanmeersbergen[a]techfundone.nl
T: 0031 – (0)6 38 195 495
> Linkedin