Verbazing als voornaamste drijfveer!

Marco Wolters werkte lang in het marktonderzoek en zag dat de manier waarop surveys werden opgesteld niet paste bij gedrag. Er werden soms draken van vragenlijsten ingezet, waar nauwelijks mensen aan meededen. De binding met de doelgroep werd verzwakt, terwijl je die juist wilt versterken. Marco laat met Abbi Insights data voor je spreken en zet conversational tech in voor slimme onderzoeks-, klantactivatie en klantenservice oplossingen.

Marco Wolters

Abbi marktonderzoek 2.0

Abbi staat voor Automated Behavioral Business Intelligence. Met Abbi Insights ontwikkelde Marco marktonderzoek 2.0. ‘Wij werken daarbij veel meer vanuit de dialoog’. Al snel werd duidelijk dat er veel vraag was naar slimme conversationele oplossingen. Inmiddels levert Abbi naast onderzoeksdiensten ook marketing activatie en klantenservice diensten vanuit zelf ontwikkelde  mobiele chat technologie. ‘Onze werkwijze is veel leuker en relevanter voor de respondent, verhoogt daardoor de response cijfers, geeft je de mogelijkheid om je doelgroep direct te activeren én het is enorm snel. Je zou ons kunnen kennen van The Streamers waar we 50.000 reacties hebben verwerkt in mum van tijd’.

Abbi gelooft dat levendige gesprekken tussen merken en mensen waardevol zijn. Ze leveren meer inzicht op, bieden een betere (merk)beleving en zetten aan tot actie. Onze mobiele, chat-based technologie maakt dergelijke gesprekken niet alleen mogelijk, maar ook persoonlijk, gemakkelijk en schaalbaar’. Abbi onderscheidt zich van de concurrentie door geen standaard FAQ bots aan te bieden die doorgaans alleen maar de klantvraag opvangen en vervolgens doorverwijzen, maar onze chatbot herkent het probleem op basis van slimme integratie met klantsystemen en reikt direct een hele persoonlijke oplossing aan. We zijn hierdoor heel succesvol bij diverse organisaties zoals Goede Doelen, gemeenten, brancheverenigingen en bedrijven die de klantenservice niet goed op orde hebben.

We zien een groeiende behoefte aan toepassingen voor klantenservice waarbij bestaande klantdata gebruikt wordt voor een persoonlijke oplossingsgerichte dialoog. Door data voor je te laten spreken, biedt Abbi een super goede klantbeleving en besparen wij voor onze klanten bovendien duizenden euro’s aan uitgaven die voorheen aan een callcenter werden gedaan.

Abbi

Smart Money

Drie jaar later groeit het bedrijf snel en blijft het platform in ontwikkeling. Zo zijn inmiddels in samenwerking met tech partner CM.com slimme integraties en koppelingen mogelijk met iDEAL betaaloplossingen, ticketing en SMS-activatie. Om de groei bij te blijven benen en de klantbelofte waar te kunnen maken was er funding nodig. Dat heeft Marco gevonden via de hulp van Investormatch. ‘Ik merkte dat ik met name in de klantcontactsector specifieke kennis miste en had duidelijk behoefte aan een betrokken strategisch investeerder die aanvullende kennis en netwerk inbrengt om mijn groeiambities mogelijk te maken. Met succes ben ik in contact gekomen met twee informals met een rijk verleden in geautomatiseerde klantenservice oplossingen en ik merk dat het team nu compleet is. Ik was dus op zoek naar smart money en heb dat gevonden!’

En waar liggen jouw ambities?

Vorig jaar zijn we bijna 50% gegroeid en deze ambitie hebben we dit jaar wederom. ‘Ik ben enorm trots op waar we nu staan en met de nieuwe funding partners aan boord gaan we nog sneller de markt veroveren! Maar bovenal wil ik mooie klantgerichte oplossingen blijven bieden met een enthousiast betrokken team waarin iedereen veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en creativiteit. Ik ben ervan overtuigd dat dit hand in hand gaat met succes!’ Wil je meer weten over Abbi? Bezoek dan onze website.

Meer weten over de succesvolle aanpak van Investormatch? Neem dan contact op met Koen Ferket, ferket@investormatch.nl.