Bereikt Altraders doorbraak in algo-trading voor cryptomarkten?

De interesse in cryptocurrencies neemt toe, maar de markt en met name de handel in digitale munten is nog altijd inefficiënt en het beurzenlandschap gefragmenteerd. Brigitta Partoredjo zag een kans om de inefficiënties weg te nemen door het toepassen van traditionele flitshandels methodiek. Begin dit jaar sloot Sander van Zelm zich bij het management team aan als investeerder en Co-CEO.

Via het investeerdersnetwerk van Investormatch kwam Sander bij Altraders terecht. Met 20 jaar ervaring in de financiële sector bleek Sander ook van toegevoegde waarde te zijn in smart capital. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van traditionele financiële markten, denkt hij mee over de Altraders visie. Hij slaat een brug tussen digitale assets en bestaande financiële instrumenten.

De techniek van Altraders

Met gevestigde, zelfontwikkelde handelssoftware verbetert Altraders de digitale asset markt. Brigitta: “Alle informatie van verschillende beurzen wordt centraal verzameld en verwerkt. Het betreft tickdata en het is voor ons de uitdaging om deze informatie zo efficiënt mogelijk te verwerken, met als doel arbitragemogelijkheden op te sporen en liquiditeit te verschaffen. Zodra dergelijke kansen zich voordoen wordt er automatisch een transactie uitgevoerd.’’ Algoritmisch handelen biedt volgens Brigitta verschillende voordelen: “Wij kunnen snel reageren op marktbewegingen. Altraders zorgt ervoor dat er meer liquiditeit wordt verschaft en krappere spreads op de markten ontstaan. Dit komt ten goede van de eindbelegger van de cryptomunten.”

Toonaangevend handelshuis

Op dit moment vindt het systematisch verhandelen van valuta plaats voor eigen rekening en risico. De vraag is dat of dat ook zo blijft. Sander: “Voorlopig hebben wij geen ambities om daar verandering in te brengen, maar uiteindelijk willen wij een toonaangevend handelshuis worden binnen de digital asset space. We zijn thuis in techniek en willen nieuwe oplossingen ontwikkelen. Dat kan zijn binnen digitale, maar ook binnen traditionele markten.”

Een nieuwe fase voor Altraders

Dat de digitale markten niet meer gaan verdwijnen, spreekt volgens Sander en Brigitta voor zich. “Steeds meer mensen groeien op met techniek, voor nieuwe generaties zijn crypto’s al niet nieuw meer. Je ziet nu al dat grote hedgefunds zich verspreiden naar crypto-markten,” beaamt Sander. Hij voegt eraan toe: “We gaan een nieuwe fase tegemoet in de financiële wereld.”

Ook investeren in innovatieve start-ups?

Sluit je aan bij ons investeerdersnetwerk. Stuur een e-mail naar info@investormatch.nl. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!