Nieuwe co-investering TechFund One: € 1 miljoen groeigeld voor Core Life Analytics

De Utrechtse startup Core Life Analytics B.V. versnelt de ontwikkeling van StratoMineR, een data-analyse platform voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Om dit te realiseren investeren BOM Brabant Ventures, Utrecht Holdings en ons eigen investeringsfonds TechFund One samen € 1 miljoen in het bedrijf.

Met StratoMineR kunnen biologen complexe datasets analyseren die worden ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Wetenschappers van gerenommeerde bedrijven als Pfizer, Janssen en Galapagos maken inmiddels gebruik van de software.

Productontwikkeling versnellen

Met het nieuwe groeigeld wil de start-up de productontwikkeling versnellen. “Met deze investering kunnen we ons ontwikkelteam uitbreiden en het softwareontwikkelingsproces versnellen door tegelijkertijd aan meerdere modules te werken”, zegt CTO Wienand Omta. 

Core Life Analytics verhuist naar Den Bosch

Core Life Analytics verhuist haar hoofdkantoor naar Den Bosch om optimaal gebruik te maken van de kennisnetwerken rond The Jheronimus Academy of Data Science en het Pivot Park in Oss. “We zijn enthousiast over het vooruitzicht om ons werk vanuit Den Bosch te kunnen doen. Werken in de nabijheid van The Jheronimus Academy of Data Science biedt veel mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van software en data science-projecten.”

Sterk team

Core Life Analytics zal de financiële impuls ook gebruiken om haar marketing & sales activiteiten te versterken. CEO David Egan: “We zijn blij dat we daarbij gebruik kunnen maken van een team dat ons niet alleen financieel ondersteunt, maar ook adviseert en beschikt over een enorm groot netwerk.”

“Core Life Analytics past perfect bij ons fonds”, zegt Peter van Meersbergen van TechFund One. “De technologie en het innovatieve businessmodel bieden nieuwe kansen aan biowetenschappelijke en farmaceutische bedrijven om hun onderzoeksgegevens beter en sneller te analyseren. De wereldwijde zoektocht naar vaccins en therapieën voor Covid-19 onderstrepen hoe belangrijk dat is.”

Sjoerd van Gorp van BOM Brabant Ventures: “Door verborgen informatie te ontsluiten in steeds complexere biologische datasets, kunnen nieuwe innovatieve geneesmiddelen worden ontwikkeld. We zijn erg onder de indruk van de stappen die het team van Core Life Analytics daarin heeft gezet. We zijn dan ook verheugd dat het bedrijf deel gaat uitmaken van het snel groeiende lifescience ecosysteem in Brabant en het kennisnetwerk voor data science in ’s-Hertogenbosch.”

Oscar Schoots, directeur van Utrecht Holdings: “Core Life Analytics heeft een ​​tool die is ontwikkeld in het Universitair Medisch Centrum Utrecht omgezet in een levensvatbaar product met een groeiend klantenbestand. We zijn erg blij dat het bedrijf met deze Series A-deal de volgende stap zet om een data-analyse oplossing van wereldklasse, afkomstig uit de UMCU op de kaart te zetten.”