Employes vindt investeerder via Investormatch

“Shit! Het is bijna het einde van de maand en ik moet de salarissen nog uitbetalen.” Als mkb-ondernemer herken je deze gedachte misschien wel. De software van Employes biedt uitkomst, want hiermee kunnen ondernemers salarissen op een eenvoudige en transparante manier verwerken.

Als ondernemer staat het uitbetalen van de salarissen waarschijnlijk niet bovenaan je favorietenlijstje. Het is nu eenmaal een tijdrovende klus, en tijd is kostbaar. “Dat moet toch makkelijker kunnen?”, dacht Rob Kroezen. Daarom begon hij in 2016 met de bouw van een testproduct dat hij koppelde aan het salarisverwerkingsbedrijf van zijn vader. Kroezen: “Het bleek een mooi begin, maar er kwamen nog wel veel handmatige werkzaamheden bij kijken. Eigenlijk super inefficiënt dus.”

Employes op zoek naar financiering

Al snel bleek dat er financiering nodig was om de software verder te kunnen ontwikkelen. Deze moest namelijk efficiënter én gebruiksvriendelijker worden. Om de financieringsbehoefte in te vullen startte Rob zijn zoektocht bij het MKB Fonds Drenthe. Daar werd hij al snel doorverwezen naar Investormatch die hem begeleidde in zijn zoektocht naar een informal investor. Met succes. Meerdere investeerders toonden interesse, omdat zij potentie zagen in het platform, maar uiteindelijk werd de deal gesloten met één investeerder.

Opschalen en doorgroeien

“Dankzij de investering hebben wij de software verder kunnen ontwikkelen tot wat het vandaag de dag is. We ontvangen daarnaast WBSO subsidie waardoor de ontwikkelkosten ook nog eens omlaag gaan”, legt Rob uit. “Met drie mensen op de loonlijst en ruim 300 klanten door heel Nederland is het nu tijd om op te schalen. Wij zijn er klaar voor!”

Ben jij ook op zoek naar groeigeld?

Wij helpen jou graag bij jouw zoektocht naar een informal investor. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl. Wij staan je graag te woord!