Op zoek naar financiering voor je bedrijf?

Financiering ophalen voor je bedrijf is een tijdrovende klus. Bij Investormatch hebben wij de kennis, de kunde en het netwerk om jou hierbij te helpen.

Om je ondernemersdromen te realiseren heb je geld nodig. Een investeerder of een lening van bijvoorbeeld een bank kan uitkomst bieden, maar hoe vraag je vreemd vermogen aan? Eén ding is zeker: Wanneer je financiering wilt aanvragen voor je bedrijf is een ondernemingsplan een absolute musthave. Dit plan geeft inzicht in jouw ondernemersskills, doelen, marktpositie en de haalbaarheid van jouw innovatie.

Het ondernemingsplan bevat verschillende onderdelen:
– een persoonlijk gedeelte over jou als ondernemer
– een marketingplan waarin je dieper ingaat op de doelgroep en de markt
– een uitvoeringsplan waarin je de processen in het bedrijf beschrijft
– een financieringsplan met een gedetailleerde onderbouwing van de (bedrijfs)financiering

Waar letten financiers op?

Bij het beoordelen van een financieringsaanvraag zijn er diverse factoren waar financiers op letten. Allereerst zijn er de harde aspecten. Dit zijn bijvoorbeeld de strategie, de structuur en de financiële onderbouwing van de organisatie. Daarnaast zijn er zachte aspecten. Deze gaan over jou, het team en jullie kwaliteiten.

Een financier wil graag antwoord op de volgende vragen:
1. In welke fase bevindt jouw onderneming zich? 
2. Is het idee innovatief genoeg?
3. Hoe zit het met de schaalbaarheid?

Hoe beter jouw aanvraag is voorbereid, des te groter de kans op financiering voor je bedrijf.

Laat Investormatch jou helpen!

Dankzij ons uitgebreide netwerk van meer dan 800 financierende partijen zijn wij uitstekend in staat om alle financieringsmogelijkheden boven water te krijgen. Als er een financieringkans is, weten wij hem te vinden. Maar belangrijker nog: wij kijken welke financier of investeerder het beste bij jou en je bedrijf past. Daarnaast bieden wij jou professionele begeleiding, zodat jij goed voorbereid het (digitale) gesprek aangaat met investeerders en financiers.

Neem contact op

Ben jij een innovatieve ondernemer en is jouw interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.