IM Efficiency haalt grote Seed financieringsronde op

IM Efficiency haalt grote Seed financieringsronde op bij BOM, Rockstart en particuliere investeerders om het gebruik van zonne-energie in het goederenvervoer over de weg te versnellen

IM Efficiency, een toonaangevende innovatieve tech scale-up én portfolio onderneming van TechFund One, heeft met succes een financieringsronde veiliggesteld om het gebruik van zonne-energie in het goederenvervoer over de weg te versnellen. De investeringsronde werd geleid door de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Rockstart en particuliere investeerders. Deze nieuwe financiering zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de technologische roadmap van SolarOnTop en het opschalen van de commerciële activiteiten van IM Efficiency, met een specifieke focus op zowel nationale als internationale markten.

Zonnepanelen op trucks: de oplossing voor duurzaamheid in het goederenvervoer

Met de groeiende prioriteit van duurzaamheid in de transportsector worden zonnepanelen op trucks een steeds interessantere oplossing voor vrachtwagenparken in heel Europa. Deze investering zal de commerciële uitrol van SolarOnTop versnellen. SolarOnTop is een innovatieve onboard solar technologie die speciaal is ontworpen voor vrachtwagens en trailers om het brandstofverbruik en de CO2-voetafdruk te verminderen. Met al meer dan 50 SolarOnTop-installaties op de weg in Nederland, België, Duitsland en Hongarije, zal de investering worden ingezet om te voldoen aan de groeiende vraag op de markt.

Versnelling van de missie van IM Efficiency

Naast het voldoen aan de marktvraag zal de financiering ook worden gebruikt om de ontwikkeling van nieuwe onboard solar technologieën voor verschillende toepassingen af te ronden. Dit zal IM Efficiency helpen om vrachtwagens om te vormen tot mobiele zonneparken. Aangezien duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in de transportsector en de regelgeving, neemt de vraag naar zonne-energietechnologie op voertuigen snel toe. Met meer dan 150.000 opleggers alleen al in Nederland en naar schatting enkele miljoenen in de Europese Unie, biedt de markt voor vrachtwagens en aanhangwagens aanzienlijke groeimogelijkheden.

SolarOnTop: efficiëntie en duurzaamheid in actie

Traditionele zware vrachtwagens vereisen kostbare en vervuilende methoden om elektriciteit op te wekken. IM Efficiency heeft dit probleem aangepakt met SolarOnTop, een onboard solar technologie die elektriciteit opwekt uit zonnepanelen. Sinds de marktintroductie in 2022 heeft SolarOnTop het brandstofverbruik van vrachtwagens al met 1.000-3.000+ liter diesel per jaar verminderd. De oplossingen van IM Efficiency dragen bij aan het milieu en creëren financiële voordelen voor wagenparken en de transportsector.