Kapitaalinjectie voor inclusieve HR-startup CorTexter

Er zijn volop vacatures, maar weinig kandidaten. Hoe kan dat toch? Een divers en inclusief recruitment beleid is dé manier om invulling te geven aan vacatures en onbewuste vooroordelen en drempels tegen te gaan. Dat zegt Miguel van Bodegom, CEO van CorTexter.

In september 2021 voltooide CorTexter een succesvolle financieringsronde van € 420.000. In deze ronde participeert een investeerder uit het netwerk van Investormatch, evenals investeringsfonds TechFund One, dat is gefund met investeerders uit het netwerk van Investormatch. 

Een streep door vooroordelen

Het vinden van (geschikte) kandidaten is volgens Miguel data gedreven. Recruitment moet eerlijker. CorTexter maakt recruitment data gedreven door de samenwerking tussen mens en techniek op te zoeken. De recruiter wordt ondersteund met behulp van data, data analyse en AI ondersteund bij het nemen van zijn beslissingen. Miguel: “Onze software dient als een digitale recruitment assistent,” legt hij uit. “CorTexter realiseert een inclusief recruitment beleid met een bias detector. Deze software signaleert bias in vacatureteksten én biedt suggesties om deze weg te nemen. Er wordt dus letterlijk een streep door vooroordelen in vacatureteksten gehaald. Zo kan elke kandidaat zich welkom voelen.”

Cortexter Investormatch

Introductie bij Investormatch

Het groeikapitaal is een vervolg op een fundingronde van een jaar eerder. Om doorontwikkeling, sales optimalisatie en uitrol naar nieuwe markten te realiseren, werd het tijd voor een vervolgronde. Via InvestorReady kwam Miguel in contact met Peter van Meersbergen, Investment Director bij investeringsfonds TechFund One en Investormatch. Het leidde tot een introductie bij het netwerk van informal investors. Miguel: “De nieuwe investeerders van CorTexter begrijpen de recruitment technologie wereld en overzien het totaal. Dat is waardevol voor de groeiplannen van CorTexter.”

CorTexter gaat het verschil maken

Het schaalbare businessmodel van CorTexter biedt veel potentie. Miguel: “Op dit moment bedienen we één markt, namelijk Nederland. Over vijf jaar willen we een wereldwijde speler zijn met regionale sales kantoren in onder andere de Benelux, Verenigde Staten en Duitsland. We gaan ons de komende tijd dan ook volop richten op sales en opschaling. Onze succesformule zit in het feit dat onze technologie de mens assisteert, zonder dat er op de werkvloer maar iets verandert. Onze software zit ingebakken in recruitmentsystemen en sluit naadloos aan op bestaande processen. We werken iedere dag keihard om een Recruitment Tech ecosysteem op te zetten dat écht het verschil gaat maken.”

Ook op zoek naar financiering?

Wij helpen jou graag bij jouw zoektocht naar groeifinanciering. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl. Wij staan je graag te woord!