Informal investors financieren crowdfundplatform voor events

Live on Demand is een crowdfundplatform waar mensen zelf een event met spreker op touw kunnen zetten. Succesvolle crowdfunded events, zoals ‘Breaking Barriers’ en ‘Reinvent Education’, zijn zelfs uitgegroeid tot jaarlijks terugkerende formats. Het werkt heel eenvoudig: Jij werft van te voren de crowd en Live on Demand organiseert het event.

“Wij creëren ontmoetingen…”

Oprichter Thijs Sprangers vindt het inspirerend om bij te kunnen dragen aan evenementen opgezet door ‘gewone’ mensen. “Wij creëren ontmoetingen die anders niet hadden plaatsgevonden. Na afloop van zo’n event is er altijd veel enthousiasme. Daarom plannen we tegenwoordig direct een vervolgevent. De uitdaging is om die dan ook vol te krijgen.”

Pitchen voor investeerders

Mensen willen vooraf bijdragen om iemand te horen spreken. Met die gedachte is Live on Demand opgericht en dat blijkt te werken. Via Investormatch ging Thijs op zoek naar een informal investor, maar voordat hij mocht pitchen bij de investeerdersmeeting, moest er eerst een pitchtraining worden gevolgd. Thijs: “Het leek ons eerlijk gezegd wat overbodig, maar we hebben er veel aan gehad. Ons verhaal werd korter en krachtiger, met een pitchformat dat beter inspeelde op ‘veelgestelde vragen’ van investeerders.”

Live on Demand

Profiteer van een groot netwerk van investeerders

De presentatie tijdens de investeerdersmeeting trok de aandacht van zes investeerders. Met één van hen zaten de ondernemers perfect op één lijn. De deal werd gesloten. Thijs: ”Het voordeel van Investormatch is dat ze een groot netwerk hebben met mensen die echt op zoek zijn naar interessante business. Ik coach veel startende ondernemers en wijs ze altijd op Investormatch. Als je goed je verhaal doet voor een zaal met dertig investeerders, dan komt daar zeker iets uit.”

Ook op zoek naar financiering?

Wij helpen jou graag bij jouw zoektocht naar groeifinanciering. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl. Wij staan je graag te woord!