Investeerder stapt aan boord van Maritiem platform OnBoard

Het idee ontstond drie jaar geleden: een platform voor de maritieme sector. Op OnBoard zou alles moeten samenkomen, van sensoren tot aan machines aan boord en van de bemanning tot aan partners en de industrie. In 2017 werd het platform officieel gelanceerd en dankzij een investeerder kunnen er nu drie nieuwe applicaties ontwikkeld worden.

Bedrijven in de maritieme sector zijn veelal afhankelijk van real-time informatie, maar soms is deze lastig te verkrijgen. “Dat komt doordat processen vaak versnipperd zijn”, legt OnBoard bedenker Erwin Strik uit. “Het is tegenwoordig vrijwel onmogelijk om als organisatie alleen te werken in deze sector. Er is zoveel informatie beschikbaar, maar de middelen om deze informatie te delen waren voorheen te beperkt. In plaats van allerlei losse applicaties, moest er één platform komen waarop de informatieprocessen geautomatiseerd zijn. En dan ook nog zo laagdrempelig mogelijk.” Samen met Florus Wilming bedacht Erwin OnBoard. Er werd een CTO aangenomen en er werd een samenwerking gestart met een strategische partner.

OnBoard in de prijzen

“Je zou OnBoard het beste kunnen zien als een IPhone met vier standaard apps”, legt Erwin uit. “Maar verder kan het platform volledig ingevuld worden naar de wensen en behoeften van de afnemer.” Dat de mannen iets unieks hebben ontwikkeld, bleek in oktober 2017 toen het platform een Duke’s Choice Award won bij Oracle’s JavaOne in San Francisco. Dit event staat bekend als de grootste technologieconferentie ter wereld waar prijzen worden uitgereikt aan bedrijven die de Java technologie hebben toegepast en iets baanbrekends hebben ontwikkeld.

OnBoard Investormatch

OnBoard op zoek naar een investeerder

Na de lancering van het platform stond het OnBoard team voor de keuze: Willen we organisch doorgroeien of moet het sneller gaan? De keuze viel op het laatste en dat betekende dat er een investeerder aan boord moest stappen.
In het beginstadium van het ontwikkelproces werden Erwin en Florus al gewezen op de diensten van Investormatch en daarom was de keuze snel gemaakt.

Pitchen bij Investormatch

In december 2017 was het zover. Erwin en Florus pitchten hun propositie tijdens de investeerdersmeeting Investormatch. Een heel nieuwe ervaring vertelt Erwin: “Het is heel apart om je verhaal in drie minuten te doen, maar dat is goed gelukt!” Het leverde het duo nieuwe contacten op met een aantal gesprekken als gevolg. Tijdens één van deze gesprekken, waarin Erwin en Florus meer inzage gaven in de toekomstplannen van OnBoard, vonden zij hun match. De investering wordt aangewend om nieuwe applicaties te ontwikkelen en nog meer klanten in binnen- en buitenland te kunnen bedienen.

Wil je ook pitchen voor investeerders?

Wij organiseren regelmatig (digitale) investeerdersmeetings. Wil jij ook een keer pitchen ons investeerdersnetwerk? Neem dan contact op via info@investormatch.nl