Investeerder voor onkruidrobot

De Weed Whacker robot van Odd.Bot, in ontwikkeling voor de Agrarische sector, zorgt voor een hogere opbrengst met minder (duur) handwerk. En niet geheel onbelangrijk deze oplossing draagt bij aan een verminderd gebruik van chemische herbiciden. Mede met hulp van investeerders, gevonden via Investormatch, wordt deze oplossing mogelijk gemaakt.

Investeerder voor onkruid-robot
Investeerder voor onkruid-robot

Samen impact maken

Odd.Bot levert een duidelijke bijdrage aan de Sustainable Development Goals van de VN.  ‘Wij hebben als doel om binnen enkele jaren minimaal 170.000 liter chemische herbicides van het milieu te redden’, aldus Martijn Lukaart (CEO). In deze ambitie worden wij gesteund door de ‘Green deal’ van de Europese Commissie, “welke  in 2021 de ambitie heeft uitgesproken om het gebruik van chemische middelen voor 2030 te halveren en het biologisch landbouwareaal te verdubbelen.”

Autonoom mechanisch wieden

Odd.Bot gelooft dat een autonome robot een grote bijdrage kan leveren aan deze transitie naar meer duurzame akkerbouw. De kernfunctionaliteit is inmiddels uitvoerig getest en men werkt nu verder aan het in alle omstandigheden stabiel laten werken van de ‘oog- handcoördinatie’. Het is namelijk een uitdaging om onkruid te verwijderen, als de gewassen dicht op elkaar staan en het platform beweegt en trilt door de omstandigheden op het veld. Deze kernfunctionaliteit heeft een enorm potentieel waardoor er vanuit de markt enorm veel interesse bestaat.

Waarom de Weed Whacker?

Het is beter voor de planeet en uiteindelijk voor de portemonnee van de boer. Door onkruid vroegtijdig te verwijderen krijgen gewassen meer de ruimte om te groeien met een hogere opbrengst als gevolg. Het is 100% biologisch en voor de agrariër komt de robot op afroep beschikbaar. Je betaalt per keer en men krijgt meer werk verzet met minder inzet van dure arbeid. De robot zorgt dus voor een duurzamere landbouw cultuur en gezond eten voor een redelijke prijs.

Investeerders gevonden voor het realiseren van ambities

Voor doorontwikkeling van de robot en om de eerste omzet te kunnen generen in samenwerking met een groep akkerbouwers, is er funding nodig. Inmiddels werkt men met een team van 6-personen en ontwikkelen kost geld. Met hulp van investeerders, crowdfunding en subsidies is dit mogelijk gemaakt. Recentelijk zijn er door de bemiddeling van Investormatch investeerders gevonden die helpen om de ambities van Odd.Bot te gaan realiseren: een impactvolle bijdrage aan de sustainable development goals en verlagen van hoge arbeidskosten. Waardoor gezond voedsel voor iedereen betaalbaar blijft.

Nieuwsgierig geworden naar Odd.Bot, neem een kijkje op hun website.