Investeerders gevonden voor Steambox via Investormatch!

Een lunchbox die zelf je maaltijden opwarmt

Het idee kwam voort uit een hoop frustraties. De ondernemers waren veel onderweg en daardoor moesten zij vaak gebruik maken van magnetrons of ergens eten wat zowel duur of ongezond was.

De Steambox, is een lunchbox met een batterij waarmee je ongeveer drie maaltijden warm kan stomen. ‘Er hoeft alleen nog een klein beetje water bij’. De lunchbox is te besturen via een speciale app die we zelf hebben ontwikkeld’ aldus één van de oprichters Kevin de Krieger. Gebruikers krijgen in de app ook tips voor gezonde recepten en meerdere stoomprogramma’s. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk of na het sporten altijd een warme, verse en gezonde maaltijd kan eten. Wanneer je maar wilt.

De eerste lunchbox ter wereld die gebruik maakt van stoomtechnologie

We zijn eerst gestart met het uitwerken van het idee. De lunchbox moet immers eenvoudig te gebruiken zijn, de box moet perfect afsluiten en de voedselveiligheid moet gewaarborgd zijn. Door onze uniek stoomtechnologie blijft het voedsel op smaak en blijft de voedselwaarde op peil.

Kevin, Ceo & Co-founder Steambox
Investeerder voor heatbox.

Investeerders zoeken

Corona belemmerde aanvankelijk de start van de onderneming. Een producent kon niet meer leveren en bij toeval kwam men via de huurbaas in contact met een nieuwe producent. Daarna ging het hard! Door de vertraging hadden we naast kennis met name investeerders nodig. We zijn onszelf eerst gaan verdiepen in de mogelijkheden en waren in beginsel zeer sceptisch over de vele platformen die er zijn. ‘Ze beloven hele bergen en we werden als startup veelal niet begrepen’ aldus Kevin.

Pitchen tijdens een investeerdersmeeting

We werden enorm verrast door het investeerdersnetwerk van Investormatch. Ten eerste merkten wij direct dat zij een groot netwerk van investeerders hebben en ten tweede zijn dit investeerders die juist willen investeren in startups. We hadden diverse gesprekken en kunnen niet anders concluderen dat dit een heel relevant netwerk is. Nu hebben we investeerders gevonden voor Steambox!

Perfecte match

De Steambox is wereldwijd uniek en we hebben grote ambities. We zijn volop bezig met nieuwe ontwikkelingen. De investeerder helpt ons hiermee en brengt naast geld ook kennis en een nuttig netwerk mee. Dit voelt voor ons als de perfecte match! Daardoor kunnen wij ons volledig richten op onze ambitie, de wereld veroveren met onze food belofte: freedom of food, anywhere, anytime!

De Steambox is te bestellen via www.steam-box.com