Investeerders helpen Lake3D om de tandheelkundige markt op zijn kop te zetten

Lake3D vervangt met haar material jetting technologie conventionele productieprocessen door een innovatief 3D print proces waarbij producten in een enkele printstap kunnen worden gemaakt. En investeerders helpen hen om de markt te kunnen disrupten.

De technologie maakt gebruik van meerdere printkoppen die normaal gesproken gebruikt worden in de grafische industrie. Daarbij worden de printer, de software en de speciaal ontwikkelde materialen nauwkeurig op elkaar afgestemd. 

Impact voor tandheelkundige producten?

De fabricage van gebitselementen in laboratoria (bijv. knarsgebitten, kunstgebitten, kronen) is arbeidsintensief én daardoor duur. Lake3D maakt gebruik van material jetting technologie om op maat gemaakte gebitselementen tegen lage kosten te produceren. Er ontstaat geen afval, de productiekosten zijn laag en de kwaliteit is hoog. 

Een betaalbare mooie glimlach voor een grote groep patiënten!

Lake3D maakt gebruik van verschillende printkoppen om materialen voxel voor voxel (een voxel is een 3D pixel) te deponeren. Een object kan zomaar uit miljoenen voxels bestaan, wat resulteert in hoge precisie. In tegenstelling tot andere 3D-technologieën kan Lake3D verschillende materialen combineren, kleur toevoegen tijdens het printproces en heeft het geen nabewerking nodig. Met daardoor een kwalitatief beter product voor de patiënt, alus Petra Doelman, COO en co-founder. Lake3D werkt samen met grote gevestigde spelers in de tandheelkundige markt, maar ook tandartsen en laboratoria. 

Nieuwe technieken

Zij hebben een material jetting printer die volledig operationeel is en gebitselementen elementen kan printen. Deze draait volledig op in-house ontwikkelde software. Ook hebben zij eigen jetbare materialen voor harde en zachte materialen ontwikkeld. Uiteraard  beschermd door trade secrets en patenten. 

Wat wordt er met de investering bereikt en hoe wordt deze gebruikt?

Door commitment van investeerders uit het netwerk van Investormatch gaat Lake3D de laatste fase in van ontwikkeling gevolgd door certificering en introductie in de markt. Er zijn volop exit mogelijkheden en concrete interesse vanuit de markt is aanwezig. Meer weten? www.lake3d.com