Investeerders stappen in Supersola

Supersola, de ontwikkelaar van Plug & Play zonnepanelen, heeft een grote mijlpaal bereikt door een investering van 1 miljoen euro op te halen.

Onder leiding van ROM InWest hebben ook TechFund One en enkele leden van De InvesteerdersClub zich aangesloten als aandeelhouders in deze ronde. De financiering zal worden gebruikt om verdere groei te realiseren, meer producten te produceren en de naamsbekendheid van Supersola te vergroten. Het bedrijf verwacht met deze investering een indrukwekkende omzetgroei van meer dan 500% te realiseren in het komende jaar.

Europese groei en uitbreiding in Nederland en Frankrijk

Volgens oprichter Julius Smith van Supersola wordt dit het jaar waarin het bedrijf zich gaat richten op Europese groei en een prominente aanwezigheid wil hebben in de Nederlandse en Franse bouwmarkten. Hoewel er interesse is vanuit heel Europa, concentreert Supersola zich momenteel op Nederland en Frankrijk. Grote bouwmarkten hebben al interesse getoond om de producten van Supersola te verkopen. Met de nieuwe investering kan Supersola zijn productiecapaciteit vergroten en de benodigde schaalvergroting realiseren.

De unieke Plug & Play-oplossing van Supersola

Supersola biedt een innovatief zonnepaneel dat direct klaar is voor gebruik. Het paneel kan eenvoudig worden aangesloten in slechts drie stappen: uitklappen, de ballasttanks met water vullen en de stekker in een geaard stopcontact steken. Door het water dient het paneel stevig op zijn plaats te blijven, vergelijkbaar met een parasolvoet. Het unieke is dat het paneel gemakkelijk kan worden verplaatst, bijvoorbeeld naar een nieuw huurhuis, door het water eruit te laten lopen. De stroom die het zonnepaneel opwekt, wordt eerst gebruikt door de apparaten die op dat moment stroom verbruiken. Indien er meer stroom wordt opgewekt dan verbruikt, wordt het overschot terug geleverd aan het stroomnetwerk. Het is zelfs mogelijk om met één paneel te beginnen en later meerdere panelen aan elkaar te koppelen voor verdere uitbreiding.

Duurzaamheid voor iedereen, inclusief huurders

Julius Smith benadrukt dat bijna alle huishoudens de mogelijkheid krijgen om hun woningen te verduurzamen dankzij Supersola. Zelfs met slechts één zonnepaneel kunnen huishoudens al van start gaan. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis en vermijdt dure installatiewerkzaamheden. Bovendien kunnen huurders profiteren van deze zonnepanelen, aangezien zij meestal geen vaste panelen mogen installeren om hun energierekening te verlagen.

Investeerders

ROM InWest is de regionale ontwikkelingsmaatschappij die Supersola helpt met hun netwerk in Noord-Holland. Techfund One biedt expertise en kennis om het bedrijf effectief op te schalen. De InvesteerdersClub bestaat uit een netwerk van ervaren investeerders. Deze gezamenlijke partijen ondersteunen, samen met de bestaande investeerders als EIT InnoEnergy, Supersola met het realiseren van hun ambities en deze zijn internationaal. Meer weten? www.supersola.com