Investeerders voor ECG Excellence

ECG Excellence is een vooruitstrevend medisch technologie bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van sterk verbeterde diagnostiek op basis van hartfilmpjes (ECG’s).  Het bedrijf heeft onlangs een investeerder gevonden via Investormatch, wat hen in staat stelt om hun groei te versnellen en hun unieke positie in de ECG-interpretatie markt te versterken.

Technologie om hartfilmpjes beter te interpreteren

ECG Excellence expertise is het ontwikkelen van technologieën die veel meer informatie halen uit de bekende hartfilmpjes en door de verbeterde interpretatie van de ECG gegevens sneller en beter tot een goede diagnose te komen. Dit is nodig omdat, ruim een eeuw na de uitvinding van het ECG, artsen gemiddeld maar in 54% van de gevallen een correcte interpretatie maken. En er worden per jaar wereldwijd 1 miljard ECG’ gemaakt. Een verbeterde interpretatie ondersteunt het werk van artsen bij  het sneller, beter en goedkoper vaststellen van cardiovasculaire aandoeningen.  Wat houden de medische gepatenteerde oplossingen van ECG Excellence in? Hans Slijp, CEO, legt het uit: “Ons product CineECG maakt, op basis van de standaard ECG data een digitale reconstructie van de hartactivatie. Wij zien hoe de stroom door het hart loopt. En met behulp van slimme algoritmes en AI is binnen enkele tellen een rapport beschikbaar en kan direct vastgesteld worden of er sprake is van een normale of afwijkende hartfunctie.”

Investeerder stapt in

Door de inbreng van de investeerder kan ECG Excellence hun onderzoek en ontwikkeling uitbreiden en nieuwe oplossingen ontwikkelen die de gezondheidszorg in de toekomst  verbeteren. ECG Excellence heeft een ambitieuze groeiambitie: Met de medische oplossingen willen ze de wereld veranderen. Potentie is er zeker in de markt. Slijp: “CineECG wordt nu al door artsen gebruikt en zij zien dat CineECG bijvoorbeeld 25% meer hartinfarcten aantoont in de eerste lijn zorg (huisarts, SEH) dan andere ECG expert systemen”.

“ECG Excellence wil graag versneld internationaal groeien”, vertelt Hans. “Europese en Amerikaanse certificeringen en nieuwe gebruikers zitten in de pijplijn en validatie studies zorgen er voor dat CIneECG ook voor andere ziektebeelden wordt goedgekeurd. Met behulp van onze technologie hoeft een deel van diagnostiek straks niet meer bij een cardioloog of in het ziekenhuis te worden uitgevoerd. Betere diagnostiek wordt dan gecombineerd met het verlagen van medische kosten”. 

Investormatch is een platform dat investeerders en ondernemers met elkaar in contact brengt. Het biedt een efficiënte en effectieve manier om funding te vinden voor innovatieve startups en scaleups. Door de huidige participatie van de investeerder kan ECG Excellence groeien en impact maken. Meer weten? www.ecg-excellence.com