Investormatch vindt investeerders voor Sensip-dx

Sensip-dx, gevestigd op de Brightlands Maastricht Health Campus, heeft een oplossing ontwikkeld die de voedselindustrie op zijn kop gaat zetten. Met hun innovatieve apparaat kunnen schadelijke bacteriën in voedingsstoffen binnen enkele minuten worden gedetecteerd in plaats van in enkele dagen. Dankzij Investormatch heeft Sensip-dx de benodigde funding ontvangen, naast bestaande investeerders die deze ronde weer meedoen, om hun veelbelovende prototype verder te testen en productie ready te maken.

Een revolutie in voedselveiligheid

Het eerste werkende prototype van Sensip-dx heeft al aanzienlijke erkenning gekregen en nu staan ze op het punt om de potentie van hun technologie te bewijzen. De voedselindustrie heeft lang gewacht op een snelle en efficiënte testmethode, en Sensip-dx staat klaar om die behoefte te vervullen. Met hun testsysteem kunnen niet alleen monsters van het eindproduct worden geanalyseerd, maar ook monsters uit het productieproces en de verpakkingsomgeving, waardoor bedrijven in staat zijn om eerder, snel en nauwkeurig te beoordelen of er sprake is van besmetting. Door de snellere meetresultaten kan voedsel sneller stromen van land tot klant waardoor voedselverspilling flink lager zal zijn. 

Enorme marktpotentie

De markt voor voedseltesten is enorm, met jaarlijks miljarden aan uitgaven in de Verenigde Staten en Europa. Huidige testmethoden zijn tijdrovend en kostbaar, waarbij bedrijven vaak dagen moeten wachten op resultaten. Sensip-dx verandert dit paradigma door een snellere, eenvoudigere en kostenefficiënte oplossing te bieden.

Next step

Met hulp van de nieuwe investeerders die via Investormatch aan boord zijn gekomen, heeft Sensip-dx voorlopig funding om de voedselindustrie te transformeren en voedselveiligheid naar een hoger niveau te tillen. Marktintroductie, verwacht in 2025, kan worden versneld door een toekomstige fundingronde en samenwerkingen.

Heb je interesse in Sensip-dx, funding of samenwerking, neem contact op met Jaap
Drenth (0611362444 – jaap.drenth@sensipdx.com).