Investeerdersmeeting geslaagd voor Factuurportal

Hoewel e-facturatie in Nederland nog maar voorzichtig van de grond komt, denkt ondernemer Rob Klaver graag een paar stappen vooruit. Hij richtte in 2018 Factuurportal op en zijn zoektocht naar een investeerder bracht hem bij Investormatch.

Laagdrempelige e-facturatie oplossing

“Facturen worden nog steeds vaak als PDF verstuurd”, vertelt Rob. “Als bijlage van een e-mail. Echte e-facturen worden maar mondjesmaat verstuurd.” Factuurportal biedt een laagdrempelige e-facturatie oplossing voor iedere organisatie. “Wij kunnen alle inkomende facturen, zowel PDF- als e-facturen inlezen, controleren en converteren naar het gewenste formaat. Hiermee bespaart een organisatie tijd, geld en gedoe!”, aldus Rob.

‘Voor fouten hoef je niet bang te zijn’

Dat de meeste mensen graag een bepaalde vorm van controle houden, kan Rob goed begrijpen, maar legt hij uit: “Voor fouten hoef je niet bang te zijn. Er zitten heel veel extra controles in ons systeem ingebouwd. Zo checken we bijvoorbeeld of de factuur niet al eerder is ingestuurd en of alle essentiële informatie aanwezig is.”

Gezocht: groeifinanciering voor Factuurportal

Sinds de oprichting van Factuurportal in 2018 is er een stabiele klantenbasis opgebouwd bestaande uit onder meer gemeenten, zorginstellingen en woningcorporaties. Om verder te kunnen groeien ging Rob in 2020 op zoek naar groeifinanciering. Er was kapitaal nodig voor het versterken van marketing en sales en daarnaast voor het doorontwikkelen van de portal.

Tip voor een succesvolle pitch

Via zijn compagnons kwam Rob in contact met Investormatch waar hij zich aanmeldde voor de digitale investeerdersmeeting. “Naast mij waren er nog drie andere ondernemers die hun proposities pitchten. Ik had als voordeel op de rest dat ik de enige was die al een werkende oplossing kon bieden. Dat triggerde direct.” Dat is volgens Rob dan ook een belangrijke afweging: “Wanneer ga je op zoek naar financiering? Heb je alleen nog maar een idee? Of heb je al daadwerkelijk iets op de markt gebracht? Dat laatste is wat mij betreft een stuk makkelijker. Dan kunnen mensen het daadwerkelijk zien.”

Tijd om te groeien!

De financieringsbehoefte van € 110.000 is dankzij de informal investor ingevuld. Daarnaast doet de huidige aandeelhouder the Hatchfirm deze ronde ook weer mee. Nu is het zaak dat de business gaat groeien, maar het team houden ze graag klein. “We werken zoveel mogelijk geautomatiseerd. Dus meer werk, met hetzelfde aantal mensen. Lean en mean. Dat is ons doel!”

Ook op zoek naar een investeerder?

Wij helpen jou graag bij jouw zoektocht naar groeifinanciering. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl. Wij staan je graag te woord!