Succesvolle financieringsronde voor The Content Exchange

Goede content creëren is een enorme klus die veel tijd kost. Het bereik valt vervolgens vaak erg tegen. Zonde! Ondernemer Joris van Lierop zag een kans en richtte samen met zijn zakenpartner Tom Schenkenberg een marktplaats voor content op: The Content Exchange (TCE).

Het TCE-platform telt momenteel ruim vierhonderd gebruikers; een combinatie van zowel aanbieders als afnemers van content. Via Investormatch vond Joris een investeerder.

Tips en tricks

De zoektocht naar financiering bracht Joris in contact met Koen Ferket van Investormatch. “De persoonlijke benadering en betrokkenheid was heel prettig,” licht Joris toe. “We kregen regelmatig tips en tricks, bijvoorbeeld over welke informatie van belang is voor een investeerder.” 

Klaar voor investeerders

Eén van de tips die Koen gaf was om een aanvraag in te dienen voor een innovatieregeling via Impuls Zeeland. Een gouden tip, zo bleek later, want de financiering werd toegekend. Daarna was de start-up klaar om de businesscase aan investeerders te presenteren. De investeerdersmeeting leidde volgens Joris tot diverse geïnteresseerden. “Ik was positief verrast over het feit dat er zoveel investeerders aanwezig waren,” vertelt hij. “Het netwerk van Investormatch zit goed in elkaar.” 

Groeifinanciering voor The Content Exchange

De investering komt uit het investeringsfonds Tersane. Naast kapitaal brengt de investeerder ook expertise op het gebied van finance in. De kapitaalinjectie wordt aangewend voor ontwikkeling en sales en marketing, zodat het netwerk en platform van TCE kan worden uitgebreid. “Over vijf jaar willen we structureel service verlenen aan 350 bedrijven,” legt Joris uit. “Via ons platform kan content nóg efficiënter worden gehaald en geplaatst. Om dat te bereiken, zullen we ons focussen op een aantal grote uitgevers in bijvoorbeeld Duitsland en Engeland en op een breed scala aan onderwerpen. Met deze financiering op zak gaat ons dat zeker lukken!”

Ook op zoek naar financiering?

Ben jij, net zoals The Content Exchange, ook op zoek naar groeifinanciering? Wij denken graag met jou mee! Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl