Nieuw antibioticum dichterbij markttoetreding door investeerder

Niet één, maar twee keer namen Remko van Leeuwen en zijn compagnon Leonie de Best van Madam Therapeutics deel aan de investeerdersmeeting van Investormatch. En dat deden zij niet onverdienstelijk. Maar liefst 15 investeerders zagen de potentie van het nieuwe antibioticum met effectieve werking tegen resistente bacteriën.

Antibiotica worden door artsen voorgeschreven aan hun patiënt in het gevecht tegen infecties. Het gevolg is echter dat veel bacteriën hier resistent tegen raken, waardoor simpele infecties in de toekomst levensbedreigend kunnen worden. Een groot probleem die schreeuwt om een oplossing. Nieuwe medicijnen moeten deze bacteriën wél kunnen doden. Madam Therapeutics is bezig met de ontwikkeling van zo’n nieuwe antibioticum, samen met het LUMC en AMC. In eerste instantie wordt er gefocust op een antibioticum dat kan worden toegepast bij de behandeling van oppervlakkige infecties bij diabetische voetwonden, infecties bij brandwonden en het MRSA dragerschap (de ziekenhuisbacterie).

Via Investormatch naar vervolgfinanciering

Sinds haar oprichting in 2011 heeft Madam Therapeutics volledig gedraaid op subsidies, donaties en eigen investeringen (totaal €8.3M), maar om het antibioticum verder te ontwikkelen is er nu financiering nodig. Hoewel Leonie en Remko in eerste instantie een ander financieringstraject voor ogen hadden, kwamen zij via Investormatch met investeerders in contact. Klinische resultaten zijn namelijk van belang om bij venture capitalists en investeringsfondsen aan te kunnen kloppen. “Met de resultaten van het klinisch onderzoek konden we alsnog de stap zetten naar de grotere vervolgfinanciering via venture capitalists”, aldus Leonie.

Pitchen bij Investormatch

€ 1,1 miljoen is er nodig voor de kleine klinische studie. Een flink bedrag dat bij investeerders opgehaald moet worden. Om hen te overtuigen presenteren Leonie en Remko hun kapitaalbehoefte op twee investeerdersmeetings van Investormatch. “Omdat wij vanuit de life science industrie komen en meteen hele grote bedragen nodig hebben, was het best lastig om te pitchen. Toch vond ik het superleuk en erg nuttig”, vertelt Leonie wanneer zij terugblikt op het event. Maar liefst vijftien informal investors hebben interesse om te investeren in Madam Therapeutics. Samen zorgen zij ervoor dat dit nieuwe type antibioticum weer een stap dichterbij markttoetreding komt.

Ben jij ook op zoek naar een investeerder?

Wij gaan graag voor jou op zoek naar een investeerder die past bij jouw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een e-mail naar info@investormatch.nl