Smart Money investeerder voor Parkinson Smartwatch

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening van dit moment. De Parkinson Smartwatch is een product dat kwaliteit van leven en autonomie van patiënten vergroot en het werk van het behandelteam makkelijker maakt. Dit leidt ook tot besparingen: minder kostbare behandelingen en zorg.

Hoewel Parkinson een lastig te voorspellen ziekte is, biedt de smartwatch een middel om de kwaliteit van leven te verbeteren. De smartwatch draagt hiermee bij aan patiënt empowerment. Ad voegt hieraan toe: “Bovendien is het niet stigmatiserend. Parkinson smartwatch is een normaal strak vormgegeven horloge.”

Ad Linssen, CFO van Parkinson Watch: “Via de Parkinson Smartwatch kunnen patiënten hun klachten meten en registreren wanneer ze hun medicatie of een maaltijd innemen.” Het vastleggen van het beloop van de ziekte zou betere behandeling en monitoring op afstand mogelijk maken. Ad Linssen: “De gegevens worden vanuit het horloge veilig opgeslagen in de Cloud. Ze bieden hulp aan het behandelteam bij het bepalen van optimale therapie én maken de communicatie tussen patiënt en het team makkelijker.”

Parkinson Watch

Productontwikkeling

CTO Hasse Muller en neuroloog Peter Nijssen zijn de oprichters van de Parkinson Smartwatch. Na positieve klinische resultaten met een prototype, is het product zo gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk gemaakt en voldoet het aan de normen voor medische hulpmiddelen. Tijdens een investeerdersmeeting van Investormatch pitchte het duo aan een groep investeerders. Zo werd er in korte tijd een ‘Smart Money-investeerder’ gevonden. De investeerder brengt naast een investering van € 300.000 ook kennis, ervaring en een relevant netwerk met zich mee. De laatste audit voor de ISO-certificering is in februari 2020 afgerond. Nu is het tijd voor de volgende stap: het product naar de patiënt brengen.

Ook op zoek naar een investeerder?

Wij helpen jou graag bij jouw zoektocht naar een informal investor. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@investormatch.nl. Wij staan je graag te woord!