Seed Business Angel regeling vanaf nu aantrekkelijker voor investeerders

Wil jij samen met andere investeerders een innovatieve tech start-up financieren? Misschien biedt de Seed Business Angel regeling uitkomst. Met deze regeling kun je een renteloze lening aanvragen om een Seed Business Angel fonds op te zetten, waarmee je investeert in veelbelovende start-ups. 

Waar voorheen slechts twee investeerders een aanvraag mochten indienen, mag het fonds tegenwoordig ook bestaan uit meer dan twee business angels. Deze verruiming is een win-win: investeerders kunnen hun kapitaal bundelen en risico spreiden, en tech-ondernemers krijgen toegang tot een breder netwerk en dus ook meer kennis.

Succesvol financiering aantrekken

De Seed Business Angel regeling is door de overheid in het leven geroepen om het aantrekken van financiering voor start-ups in de vroege levensfase te verbeteren. Sinds de oprichting in 2017 zijn er 15 Business Angel fondsen ingezet die samen hebben geïnvesteerd in 30 start-ups.

Hoe werkt de Seed Business Angel regeling?

De overheid verdubbelt het investeringsbedrag van business angels met een lening tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. De lening hoeft namelijk alleen te worden terugbetaald als de investering rendement oplevert en de investeerder krijgt de inleg eerder terug dan de overheid. Voor de periode 1 juli tot en met 31 december 2021 bedraagt het budget voor de Seed Business Angel regeling € 5 miljoen. De lening is maximaal even hoog als het private inlegbedrag van het fonds, tot een maximum van € 1 miljoen.

Heb jij interesse? 

Zie je het zitten om samen met andere Business Angels te investeren in veelbelovende tech start-ups? Of zoek je investeerders om een Seed Business Angels fonds mee op te zetten? Wij vertellen je graag meer over deze regeling en helpen je met het aanvragen van de lening. Profiteer van onze expertise ons eigen netwerk, waarbij meer dan 600 investeerders zijn aangesloten.

Neem vrijblijvend contact op via info@investormatch.nl voor meer informatie.