Stagent & Artwin vormen krachtige joint venture voor de toekomst van boekingen

Stagent en Artwin bundelen hun krachten in een veelbelovende joint venture die de boekingsindustrie voor artiesten, DJ’s en sprekers herdefinieert. Deze strategische samenwerking, mogelijk gemaakt door investeerders gevonden via Investormatch, combineert meer dan twee decennia aan ervaring met geavanceerde technologische kennis. Deze samenwerking versterkt niet alleen hun positie in Nederland, maar opent ook deuren naar internationale expansie.

Stagent: innovatie in boekingstools

Stagent, opgericht door Mischa Sigtermans, een DJ en tech-ondernemer, begrijpt de behoefte aan efficiënte boekingstools in de entertainmentindustrie. Het platform van Stagent biedt geavanceerde functies, zoals eigen contractondertekening-software, geïntegreerde press kits en een digitaal facturatiesysteem. Door te innoveren in het coördineren van technische en logistieke details van boekingen, streeft Stagent naar optimalisatie van de branchesoftware en zijn spreadsheets verleden tijd.

Artwin Software: de marktleider in Nederland

Artwin Software, de Nederlandse marktleider voor artiestenbureaus, heeft een indrukwekkende staat van dienst met klanten zoals Jan Vis, BENZ agency, Your Agency en Viking Entertainment. Met de joint venture krijgen deze klanten toegang tot het innovatieve platform van Stagent, waardoor ze kunnen profiteren van geavanceerde technologische capaciteiten.

Groei en ambities

Beide bedrijven hebben aanzienlijke groei laten zien in de afgelopen jaren, met Stagent met een jaarlijkse groei van 70% en Artwin met 45%. Door hun krachten te bundelen, streven ze naar een gezamenlijke groei van 65% in de komende twee jaar en een gecombineerd marktaandeel van 50% in de Nederlandse boekingsmarkt.

Investeerders via Investormatch

Deze ambitieuze groeiplannen worden ondersteund door investeerders uit het netwerk van Investormatch. Deze “smart money injectie” stelt Stagent en Artwin in staat om hun technologie en diensten verder te ontwikkelen en aan te passen aan de veranderende behoeften van klanten. Ze bedienen nu gezamenlijk meer dan 250 boekingskantoren en artiestenbureaus, waarvan ruim 150 in Nederland en zijn klaar voor de groei met hulp van deze investeerders.

Naadloze overgang en toekomstplannen

De overgang van Artwin-gebruikers naar Stagent zal naadloos verlopen, met voortdurende ondersteuning voor alle klanten. Een illustratief voorbeeld van deze samenwerking is het Belgische boekingskantoor Next In Line, dat hun administratieve last met 50% heeft verminderd sinds ze zijn overgestapt naar Stagent. In de komende drie jaar is het de strategische ambitie van Stagent en Artwin om andere softwareplatforms over te nemen, waardoor ze hun dienstenaanbod kunnen uitbreiden en hun marktaandeel vergroten. Dit zal hen in staat stellen om een breder scala aan klanten te bedienen, van headliner-festivalbands en DJ’s tot opkomende lokale talenten. Met Investormatch als hun partner voor groei, beloven Stagent en Artwin de toekomst van boekingen te transformeren en te innoveren in de entertainmentindustrie.

Lees meer via www.stagent.com