TechFund One investeert in tech scale-up IM Efficiency

Tech scale-up IM Efficiency, dat als doel heeft om het wegvervoer te verduurzamen, heeft zijn Seed-investeringsronde succesvol afgerond. De investering wordt aangewend om de verkoop en productie van de SolarOnTop op te schalen en tegelijkertijd de ontwikkeling van de zonnetechnologie voort te zetten. TechFund One vormt samen met Rockstart en bestaande investeerders een syndicaat. 

IM Efficiency heeft onlangs zijn SolarOnTop-technologie gelanceerd om het brandstofverbruik van vrachtwagens met meer dan 5% te verminderen. Nu duurzaam transport een prioriteit wordt van de industrie, vindt zonnemobiliteit steeds vaker zijn weg naar vrachtwagenvloten in heel Europa.

Rockstart Energy Spring 2022 programma

Naast het ophalen van het startkapitaal, participeert de tech scale-up ook in het Rockstart Energy Spring 2022-programma dat onlangs van start is gegaan. IM Efficiency neemt deel aan het programma om haar schaalactiviteiten te ondersteunen en met behulp van bewezen expertise de optimale organisatie op te bouwen. “Dankzij onze deelname aan het acceleratorprogramma van Rockstart kunnen wij ons bedrijf veel vlotter opschalen. We hebben onze teamgrootte onlangs verdubbeld en beginnen met de commerciële uitbreiding van de SolarOnTop, wat nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. De zeer ervaren mensen in het Rockstart-programma helpen ons door deze spannende, maar cruciale tijden te loodsen. Deel uitmaken van het programma is inspirerend voor iedereen bij IM Efficiency!”, zegt Martijn Ildiz, CEO van IM Efficiency.

TechFund One

Eén van de investeerders die deelnam aan de Seed-ronde is ons eigen investeringsfonds TechFund One. TechFund One belegt in marktgedreven potentieel succesvolle Nederlandse techbedrijven, met een schaalbaar nieuw product, proces of dienst dat recent op de markt is geïntroduceerd, en bezig is met het realiseren van de eerste omzet. “SolarOnTop en zijn veelbelovende impact op de vermindering van de CO2-voetafdruk past perfect bij ons fonds; we zijn onder de indruk van het bevlogen team en de bewezen voordelen om de kosten in de logistiek te verlagen”, aldus Peter van Meerbergen, Investment Director TechFund One. 

Over IM Efficiency

Met de technologie van IM Efficiency worden trailers mobiele zonneparken, waardoor er meer kosten en emissies worden verminderd dan bij zonnepanelen die zijn aangesloten op het net. Met een break-evenperiode van ongeveer 3 jaar is er een zeer positieve businesscase om de koolstofvervuiling van vrachtwagens te verminderen met zonne-energie aan boord. Met de commerciële opschaling van SolarOnTop is IM Efficiency goed op weg om de Europese logistieke sector te solariseren en te helpen voldoen aan de ambitieuze koolstofdoelstellingen die marktspelers hebben gesteld. In het verleden was IM Efficiency één van de winnaars van het Dutch Mobility Lab-programma en één van de topfinalisten van Cleantech Camp, dat plaatsvindt op het Iberisch schiereiland.