Eerste investering TechFund One is een feit!

Het investeringsfonds van Investormatch heeft haar eerste businesscase gefinancierd. Het gaat om het Rotterdamse softwarebedrijf Firmhouse dat een subscription platform heeft ontwikkeld waarmee bedrijven hun producten “as-a-service” aan kunnen bieden. TechFund One investeert € 600.000 in de scale-up die de financiering aanwendt om op te schalen en Europa te veroveren.

Abonnementsvormen zijn hot

De service economie in ons land raakt op stoom. Steeds meer mensen willen producten wél gebruiken, maar hoeven ze niet per se te bezitten. Firmhouse speelt hier met hun platform op in, door producten in abonnementsvorm aan te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een maandelijks scheer- of koffiebonenabonnement via slimme software van Firmhouse.

Hergebruik en recyclen

Daarnaast wil Firmhouse, genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50, het hergebruik en recyclen van producten in Nederland een flinke boost geven. “We investeren fors in ons platform en willen het gebruikers daarmee nóg makkelijker maken. Die kunnen straks volledig automatisch met Firmhouse aan de slag. Verder schroeven we de commerciële activiteiten op. Daarmee willen we een nieuwe groep klanten bereiken”, aldus oprichter Bob Jansen.

Investeren in businessmodel van de toekomst

Investeringsfonds Techfund One ziet volop kansen voor product-as-a-service businessmodellen, dé businessmodellen van de toekomst. “Met de software van Firmhouse kunnen bedrijven in no-time hun eigen subscription model voor hun product of dienst lanceren, inclusief allerlei services rondom bijvoorbeeld logistiek, payments en customer feedback. De ambitie om dit verder op te schalen past goed bij ons fonds”, aldus fonds manager Peter van Meersbergen.

Firmhouse wordt Europees marktleider

Firmhouse is ruim 10 jaar geleden opgericht door Bob Jansen en Michiel Sikkes, later stapte ook Robbert van Geldrop aan boord. Paul Bakker is investeerder van het eerste uur en doet zijn werk als strategisch adviseur. De komende jaren willen de oprichters flink doorgroeien, met als doel om uiteindelijk marktleider in Europa te worden. “Deze kapitaalinjectie gaat ons daar zeker bij helpen!” zegt Jansen.