TechFund One investeert in succesvolle start-up Productpine

Het online shopping platform Productpine heeft 2,5 miljoen euro opgehaald tijdens een internationale financieringsronde. Deze financiering stelt de succesvolle start-up in staat direct-to-consumer marketplace op te schalen. Investeringsfonds TechFund One is één van de investeerders.

Productpine helpt merken hun producten rechtstreeks aan de consument te verkopen. Er zijn al ruim 90 internationale merken aan boord en er staan meer dan 600 merken op de wachtlijst om zich bij het platform aan te sluiten. Met deze investering op zak kan het platform opschalen en nieuwe merken aansluiten.

Over Productpine

De start-up is in 2019 opgericht door Camiel van Dooren, Vincent Hulshoff en Dimitar Maslarov, drie jonge Nederlandse ondernemers. Productpine is gelanceerd als online shopping marketplace waar merken snel en eenvoudig een eigen shop als verlengstuk van hun direct-to-consumer kanaal kunnen openen om producten rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Dit biedt als voordeel dat merken grotere marges kunnen realiseren, controle houden over hun merk en toegang krijgen tot waardevolle data van consumenten. 

Lagere advertentiekosten

Een ander voordeel dat Productpine biedt, is dat zij lagere advertentiekosten rekenen. Google en Facebook rekenen zeer hoge tarieven en deze blijven toenemen. De technologie achter Productpine maakt het mogelijk om samen te werken met andere merken en de advertentiekosten te delen. Dat levert een besparing op tot wel 75%.

productpine
Vincent Hulshoff, Camiel van Dooren en Dimitar Maslarov (oprichters Productpine)

Andere investeerders

Andere investeerders zijn Kaas Ventures en primeCROWD en informal investors Stefan van den Berg (oprichter van Afterpay), Kalo Bagijn (oprichter van Binck Bank en Brand New Day), Patrick Andrae (oprichter van HomeToGo), Justin Hwa (Head of Commerce Innovations van eBay) en Arnoud Aalbersberg (oprichter van Care Plus), evenals bestaande investeerders, zoals Hans Schröder.

Over TechFund One

Techfund one is het investeringsfonds van Investormatch. Wij investeren in techbedrijven die onderweg zijn naar een Series A. Wij zien namelijk dat veel kansrijke bedrijven juist in deze fase blijven hangen, terwijl er wel veel potentie in deze bedrijven zit. Wil je meer weten over TechFund One? Ga dan naar deze pagina of neem contact op met Koen Ferket via ferket@investormatch.nl