Typeqast: na succesvolle funding nu nóg groter door overname

Het Amsterdamse softwarebedrijf Typeqast is overgenomen door Valcon, een Noordwest-Europese organisatie, actief in consultancy, technologie en data. Typeqast haalde in 2018 € 100.000 financiering op via Investormatch.

Dankzij deze deal breidt Valcon haar technologische capaciteiten verder uit. Er worden 250 software en technologie professionals aan het team toegevoegd. Daarnaast zet Valcon een mooie stap richting Centraal Oost-Europa, doordat de meeste van deze professionals gevestigd zijn in Kroatië, Servië, Bosnië en Roemenië. 

Krachtenbundeling

De samenwerking tussen Valcon en Typeqast begon een paar jaar geleden al, maar in maart 2021 werd deze naar een hoger niveau getild toen er een nearshore-capaciteit voor low-codeontwikkeling werd opgericht. De samenwerking is beide partijen dusdanig goed bevallen dat Valcon hierna heeft besloten om Typeqast volledig in te lijven. 

Over Typeqast

Typeqast is een creatief tech- en softwarebedrijf dat maatwerkoplossingen ontwikkelt voor innovatieve mkb bedrijven. Het bedrijf werd opgericht in 2017 en bedient op dit moment meer dan 40 klanten in Europa en de Verenigde Staten. De overname zorgt ervoor dat het bedrijf niet alleen 1.000 professionals erbij krijgt, maar ook meer high-end klanten.

Op zoek naar funding?

Funding ophalen is een tijdrovende klus. Laat ons hierbij helpen, zodat jij je volledig kan focussen op je business. Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem vrijblijvend contact op met Koen Ferket voor meer informatie.