Feiten en cijfers over start-ups wereldwijd

We kennen allemaal wel de succesverhalen van start-ups. Jonge ondernemers die met een briljant idee zijn begonnen op hun zolderkamer en nu een booming business hebben. Toch is dat slechts een klein groepje. Het grootste deel van de start-ups is namelijk een heel stuk minder succesvol. 

First Site Guide heeft een overzicht gepubliceerd met daarin interessante start-up statistieken. In welk land vind je bijvoorbeeld de meeste start-ups? In welke sectoren zijn deze startende ondernemers het meest actief en wat zijn de grootste uitdagingen voor een start-up? 

Verenigde Staten

Het land met de meeste start-ups wereldwijd is de Verenigde Staten. Hier vind je er maar liefst 71.153. Daarna volgt India met 13.125 en Groot-Brittannië met 6.220 start-ups. Om dit in perspectief te plaatsen: de Verenigde Staten hebben drie keer zoveel start-ups als de negen daarop volgende landen samen.

FinTech

Maar liefst 7.1% van de start-ups wereldwijd zit in de Financial Technology (FinTech). Daarna volgen Life Science en Health met 6,8% en Artificial Intelligence met 5%. Het is duidelijk dat moderne start-ups zich het liefst richten tot het internet en digitale technologieën. 

Unicorn

In het bedrijfsleven wordt een private start-up die meer dan 1 miljard dollar waard is een unicorn genoemd. Op dit moment zijn er meer dan 600 unicorn bedrijven in de wereld. De meerderheid bevindt zich in China en de Verenigde Staten. Slechts 72 unicorns bevinden zich in Europa, maar volgens Sprout komen deze Nederlandse bedrijven daar binnenkort bij.

Mislukkingen

Hoewel er veel succesverhalen zijn, mislukken start-ups nog vaker. Negen van de tien start-ups redden het uiteindelijk niet. Hier zijn verschillende redenen voor. Bij 42% is er geen afzetmarkt, 29% heeft geen geld (meer) en 23% heeft niet het juiste team om de start-up te laten slagen.

Uitdagingen voor start-ups

Als startende ondernemer krijg je met verschillende uitdagingen te maken. De grootste uitdaging is het omgaan met de concurrentie, gevolgd door de cashflow en belastingen.

Durfkapitaal

Slechts een klein deel van de start-ups (0,05%) haalt durfkapitaal op. Investeerders zien start-ups vaak als risicovol om in te investeren. Durf je dit risico als informal investor wel te nemen? Dan kan jouw investering zomaar een extreem hoog rendement opleveren.

Top 5

Het vinden van één of meerdere investeerders is vaak topprioriteit voor een (startende) ondernemer. Met financiering kan jouw bedrijf (makkelijker) groeien. De volgende sectoren haalden de grootste investeringen binnen:

  1. Gezondheidszorg
  2. Transport
  3. Financieel
  4. Artificial Intelligence
  5. E-commerce

Artificial Intelligence

Om te kunnen groeien moet je innoveren. Meer dan de helft van de ondernemers gelooft dat Artificial Intelligence (AI) de meestbelovende innovatietechnologie is in de komende tien jaar. Bij AI voeren computers taken uit waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is.

Technologische revolutie

Tot zover de belangrijkste statistieken van start-ups op dit moment. De toekomst kunnen we niet voorspellen, maar één ding weten we wel: start-ups zijn van groot belang voor onze economie. Startende ondernemers investeren onevenredig veel in R&D en zijn daarmee de drijvende kracht achter de technologische revolutie.

Investeren in veelbelovende start-ups

Heb jij interesse om te investeren in veelbelovende start-ups? Meld je dan aan als investeerder bij Investormatch. Wij hebben jarenlange ervaring in het matchen van ambitieuze ondernemers met investeerders.