Zes zaken waar investeerders naar kijken bij een start-up

Wanneer je op zoek bent naar één of meer investeerders voor je start-up, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

1. Het team

Misschien wel het belangrijkste onderdeel waar een investeerder naar kijkt voordat hij overgaat tot investeren, is het team. Een idee kan namelijk nog zo sterk zijn; zonder het juiste team blijft het bij een idee. Verzamel daarom de juiste mensen om je heen. Mensen die elkaar aanvullen en dezelfde visie delen.

2. Visie

Uiteindelijk begint alles met een visie. Waar staan we voor? Waar willen we met ons bedrijf naartoe? Je zou kunnen zeggen dat de visie het fundament is van een start-up. Zo heeft Lego als visie ‘Het spelen van de toekomst uitvinden’ en Disney ‘To make people happy’.

3. De markt

Hoe groot is de behoefte aan jouw product of dienst? En is jouw business eigenlijk wel schaalbaar? Investeerders zijn altijd op zoek naar een schaalbaar businessmodel. Dat betekent dat je je bedrijf zo inricht dat je snel kunt groeien, zonder dat er te veel hobbels op de weg zijn.

4. Tractie

Tractie is het bewijs dat er in de markt interesse is voor jouw product of dienst. Neem bijvoorbeeld een app. Als het aantal gebruikers enorm toeneemt, kun je spreken van tractie. Zonder tractie wordt het wel heel lastig om klanten te werven of nieuwe investeerders aan te trekken. 

5. Inkomsten

Zijn er schulden? Zijn er bezittingen? Hoe ga je geld verdienen met je idee? Investeerders willen niet dat hun investering wordt gebruikt om schulden af te lossen.  

6. Financieringsbehoefte

Hoeveel geld heb je nodig om jouw start-up te laten groeien? Het kan best lastig zijn om je financieringsbehoefte te bepalen. Dit is tenslotte afhankelijk van diverse factoren zoals je ambities, maar bijvoorbeeld ook van de markt.

Neem contact op!

Ben jij op zoek naar groeifinanciering voor jouw start-up en denk je dat een investeerder in deze behoefte kan voorzien? Neem dan vrijblijvend contact op met Koen Ferket van Investormatch. Hij adviseert jou graag!